Freight Forwarder Zee en Luchtvracht (ingevuld) – Enschede

Introductie

Ben jij een ervaren Freight Forwarding specialist? Lees dan snel verder!

Organisatie

Onze opdrachtgever is marktleider op het gebied van logistieke dienstverlening ten behoeve van de fashion- en lifestyle industrie. Wereldwijd draagt men zorg voor het afhalen, opslaan en afleveren van zowel hangende kleding als verpakte goederen. Met 23 vestigingen in Nederland en België en daarnaast vestigingen in Engeland en America bedient zij een aantal van de meest gerenommeerde ontwerpers en retail ketens. Werken bij deze organisatie betekent werken binnen een toonaangevend, professioneel team van bekwame en gepassioneerde mensen die op een duurzame manier bedrijven, markten en mensen met elkaar verbinden.

Functie

Als Freight Forwarder Zee- en luchtvracht ben je verantwoordelijk voor het aannemen van de klantvraag en de uitvoering met betrekking tot zee & luchtvracht.. Daar hoort bij het onderhouden van goede contacten met rederijen, vervoerders en luchtvaartmaatschappijen en optimale communicatie naar de klant over voortgang en mogelijkheden. De Freight Forwarder Zee- en luchtvracht rapporteert aan de Freight Manager en de standplaats is Enschede.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Onderhouden van contacten met klanten, rederijen, vervoerders en luchtvaartmaatschappijen;
 • Boekingen aannemen, verwerken en van A t/m Z begeleiden;
 • Controle houden op de gehele logistieke keten ten tijde van het operationeel afhandelen van orders voor onze klanten. Zowel zee- en luchtvracht, import – export, LCL en FCL, alsmede EU distributie en warehouse activiteiten coördineren.
 • Verschepingsdocumenten controleren en coördineren.
 • Marktwerking volgen voor alle modaliteiten.

Functie eisen

Voor deze functie zoeken wij een kandidaat met minimaal een afgeronde MBO opleiding bij voorkeur in transport (zee- en luchtvracht).

Overige eisen

 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soort gelijke functie;
 • Ervaring met in ieder geval LCL en FCL;
 • Ervaring in zee- en luchtvracht, daarnaast is ervaring met warehousing en global distributie een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je kan goed in een klein team functioneren, neemt initiatief en kan een eigen pakket aan werk behandelen;
 • Je bent in staat om de behoeften van de klant te identificeren en hierin te voorzien op een prettige en vriendelijke wijze;
 • Je bent in staat om je in te leven in de klant en te precies te begrijpen wat de klant nodig heeft.

Als persoon ben je dus servicegericht in de breedste zin van het woord, stressbestendig, je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je werkt zelfstandig en secuur.

Aanbod

Onze opdrachtgever biedt een uitdagende functie in een prettige werkomgeving. De salariëring is conform de cao Beroepsgoederenvervoer.

Een PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) maakt onderdeel uit van deze procedure.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze veelzijdige functie neem dan contact op met Sabine Dessart, 06-23 10 92 97, reageer via de button “solliciteren” of stuur je CV en motivatie naar Sabinedessart@uitdekunstwns.nl.

Solliciteren