Finance Manager / Senior Business Controller – Etten-Leur

Introductie

Ben je een ervaren Finance Manager en op zoek naar een allround MT functie met een brede verantwoordelijkheid (finance/ inkoop/ logistiek/IT)? Lees dan snel verder!!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een beursgenoteerde internationale organisatie, met wereldwijde vestigingen en fabrieken, die het leven onderweg gemakkelijk maakt door fantastische oplossingen te leveren voor de essentiële behoeften van mensen onderweg. Zoals koken, zorgen voor persoonlijk hygiëne en het behouden van een aangename temperatuur. Zij leveren intelligente en betrouwbare producten met een buitengewoon design.

Functie

De Finance Manager is eindverantwoordelijk voor de benodigde systemen, processen en informatie om de ambities van de onderneming waar te maken. Je houdt je voornamelijk bezig met de planning en control cyclus binnen het bedrijf, die bestaat uit financiële rapportages, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, jaarverslag en meerjarenplanning. Een andere belangrijke taak is het verbeteren van operationele processen en controles. Als Finance Manager rapporteer je aan de Managing Director en ben je lid van het MT.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Business & Financial Control;
 • ondersteunen van de Managing Director, aangaande financiële en bedrijfseconomische aangelegenheden;
 • management van de afdeling Finance, Inkoop & Logistiek, ICT. Zorgdragen voor een soepel lopende en effectieve afdelingen (in totaal ongeveer 8 FTE);
 • borgen van ‘internal control’ en optimalisatie van de bedrijfsprocessen;
 • eindverantwoordelijk voor het opstellen van het jaarverslag, alsmede voor een efficiënte accountantscontrole t.b.v. de goedkeuring van het jaarverslag;
 • eindverantwoordelijk voor juiste en tijdige belastingaangiften en –afdrachten
 • zorgdragen voor een adequate interne (management) rapportage, inclusief verschillenanalyse. Opstellen van het budget;
 • belangrijke speler bij de implementatie van een nieuw ERP systeem.

Functie eisen

Je beschikt over een HBO of WO opleiding in een financieel economische richting. Verder beschik je over:

 • Meerdere jaren succesvolle werkervaring in een vergelijkbare functie bij voorkeur in een internationale omgeving;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré;
 • ervaring met het aansturen van finance professionals en non-financials;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden.

Als persoon ben je een natuurlijk leider en beschik je over een goed organisatietalent, overtuigingskracht, een flexibele werkhouding en je kunt goed samenwerken. Tot slot ben je zeer analytisch, initiatiefrijk en accuraat.

Aanbod

Je gaat werken in een informele organisatie die wereldwijd kantoren en fabrieken heeft. Echter lokaal heb je het gevoel dat je onderdeel uitmaakt van een kleine organisatie met een drive om alles voor de klant te doen. Een organisatie waar veel ruimte is voor initiatief. Uiteraard biedt men een marktconform salaris en arbeidsvoorwaardenpakket.

Sollicitatie

Heb je zin om een succes van deze verantwoordelijke functie te maken? Bel of mail Sabine! Via tel. 06-23 10 92 97 of stuur je CV met motivatie naar sabinedessart@uitdekunstwns.nl.

Solliciteren